Tolvajok

Színesfémtolvajok gyalázták meg Wass Albert sírját?

A rendőrség feltételezése szerint színesfémtolvajok lophatták el Wass Albert marosvécsi (Brancovenesti) síremlékéről az író portréját ábrázoló bronzplakettet.

2013.02.25 21:59MTI

Gabriela Stoica, a Maros megyei rendőrkapitányság sajtóosztályának illetékese az MTI-nek elmondta, a rendőrség a megye valamennyi fémhulladék-begyűjtő központját ellenőrzi abban bízva, hogy megtalálják a bronzplakettet. Nagy Kemény Géza, a marosvécsi síremléknek otthont adó kastélykert tulajdonosa is kizárta, hogy magyarellenesség vagy Wass Albert-ellenesség lett volna az elkövetők indítéka.

A terület tulajdonosa az MTI-nek elmondta, a tettesek nem háborgatták az emlékhelyen kitűzött magyar zászlót és a piros-fehér-zöld szalagos koszorúkat. Nagy Kemény Géza rosszallóan jegyezte meg, hogy Bartha József holtmarosi református lelkész, a Wass-hagyaték gondozója a sajtót tájékoztatta a rongálásról, őt azonban nem.

A Wass Albert-emlékhely újbóli meggyalázásáról Bartha József közlése alapján adott hírt vasárnap a Krónika című erdélyi napilap. A lelkész a lapnak megemlítette ő sem zárja ki, hogy színesfémtolvajok feszítették le és vitték el a Wass Albert-bronzplakettet, de valószínűbbnek tartja, hogy az emlékhelyet az utóbbi hetek felforrósodott magyarellenes hangulatától felbuzdult személyek gyalázták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.