Diktatórikus módszereket nem alkalmaz a BRFK

A rendőrfőkapitány szerint 2006 óta javult a testület megítélése

Sokkal rugalmasabban kezeltük a demonstrációkat, szépen eltűntek a kordonok. Jól látszik, hogy diktatórikus módszereket nem alkalmaz a BRFK - mondta a budapesti rendőrfőkapitány a Magyar Nemzetben pénteken megjelent interjúban, ahol kifejtette azt is: a testületről alkotott kép pozitívabb.

2008.06.20 11:53Magyar Nemzet

Összességében nézve az egyéves munkánkat és a társadalmi szervezetek véleményeit, az állampolgárok körében végzett felméréseket, úgy érzem jelentősen javult a rendőrség megítélése. Ha pedig a politikai megnyilvánulásokat veszem figyelembe, amelyek a rendőrség szakmai munkájáról szólnak, akkor levonhatom azt a következtetést, hogy a testületről alkotott kép pozitívabb - fejtette ki Tóth Gábor. Mint mondta, az összes rendőrnek, aki Budapesten szolgálatot teljesít, gondolkodva kell a feladatát végrehajtani. 

Úgy vélte, bár lehet egy intézkedés jogszerű és szakszerű, nem biztos, hogy azt meg kellett volna tenni, nem biztos, hogy arra szükség volt, és az a társadalom érdekeit szolgálta. Ha nem, akkor a rendőrségnek nem kell ilyen fölesleges intézkedéseket tenni - válaszolta arra a kérdésre, hogy miért kellett egy békés és szemmel láthatóan nem veszélyes csoportot, amelynek tagjainál ráadásul kamerák, mikrofonok, fényképezőgépek voltak, igazoltatni. 

Arra a felvetésre, mely szerint egyre több a politikai indíttatású bűncselekmény - Molotov koktélos támadások, pártirodákban eljuttatott fehér poros küldemények, politikusokat fenyegető üzenetek - akár itt a fővárosban is, Tóth Gábor úgy reagált: hatáskörükbe tartozó hat ilyen cselekményből hármat felderítettek és kiderült, csak az egyik olyan, amelyet nagyon erőltetve lehet politikai motivációjúnak beállítani. A másik kettő nem az - közölte, majd hozzátette: az ilyen típusú ügyek mögött nincs átgondolt és szervezett elkövetés, de nyilván az sem zárható ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.