Fővárosi Közgyűlés

PM: Tarlós vegye figyelembe az MTA állásfoglalását a Római-part ügyében!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Tarlós István főpolgármesternek figyelembe kellene vennie a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását a Római-parti mobilgáttal kapcsolatos közgyűlési döntés során.

2013.02.22 10:06MTI

Somfai Ágnes közgyűlési képviselő a pénteki ülés előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az öt nappal ezelőtt online petíciót indítottak, amelyet csaknem négyezren írtak alá. Ezzel a budapestiek kinyilvánították: felháborítónak tartják, hogy közpénzből akarják az ingatlantulajdonosokat megvédeni, és ezzel a Római-part hangulatát tennék tönkre - fogalmazott.

Hozzátette: Tarlós Istvánnak figyelembe kellene vennie a Magyar Tudományos Akadémia véleményét, kérik, hogy valós lehetőségek közül döntsön, és hozza nyilvánosságra a terveket.

Kaltenbach Jenő a volt LMP-frakció sorsáról azt mondta, a főpolgármester eldöntötte, hogy "leradírozza" a képviselőcsoportot, de ez nem fogja megakadályozni őket abban, hogy ellássák funkciójukat.

Az LMP három fővárosi képviselője korábban jelezte, hogy kilépett a pártból és Párbeszéd Magyarországért néven folytatja a közgyűlési munkát. A Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön közölte, hogy a PM nem alakíthat frakciót a Fővárosi Közgyűlésben, mert az nem felel meg az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.