A törvényileg előírt tizedikei határidőn belül

Klik: minden hónap ötödikéig megkapják fizetésüket a pedagógusok

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) intézményeiben minden hónap ötödikéig kapják meg a pedagógusok a fizetésüket, a törvényileg előírt tizedikei határidőn belül.

2013.02.20 09:52MTI

A béreket a Magyar Államkincstár számfejti és utalja ugyanúgy, mint eddig, amelyhez a Klebelsberg-központ minden hónap elsején biztosítja a kincstár számára a fedezetet, aznap indulnak az utalások is és legkésőbb ötödikéig mindenkinek a számláján lesz a pénze.
   
A túlórák kifizetésének rendje az eddigi gyakorlatnak megfelelően alakul, azaz egyhónapos csúszással történik: a tanár az egyik hónapban elvégzi a munkát, a következő hónapban leadja igazolásra és elszámolásra, majd a rákövetkező hónapban fizetik ki. Ezt az ütemezést betartva a még az önkormányzatok által leadott decemberi túlórákat a Klik februárban hóközi kifizetésekkel rendezte - jelezték.
   
Kitértek arra is, hogy az utazási támogatást nem a fizetéssel kapják a tanárok, hanem utólagos elszámolással, a bérletszelvény és a számla együttes leadásával fizeti ki számukra a munkáltató.
   
Korábban arról írt több médium, hogy tíz-tizenöt százalékkal kevesebb nettó fizetést utalt az államkincstár egyes dunakeszi, illetve zuglói iskolákban dolgozó pedagógusoknak, illetve nem érkeztek meg időben az előző havi fizetések a pedagógusok számláira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.