Nő a bizalom

Fidesz: egyre többen vannak, és egyre jobban dolgoznak a rendőrök

Egyre több és egyre jobban dolgozó rendőr vigyáz ma Magyarországon a közbiztonságra.

2013.02.15 16:36MTI

Kocsis Máté, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke erről azzal összefüggésben beszélt, hogy - mint ismertette - a legújabb felmérések szerint nő az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalma. 

Szerinte ez egyebek mellett annak köszönhető, hogy ma már háromezer-ötszázzal több rendőr szolgál, mint a 2010-es kormányváltáskor, csaknem kétezer új gépjármű áll rendelkezésre, jelentősen javultak a felderítési arányok, és túl van a rendőrség az erkölcsi megújuláson is, a testület ugyanis bebizonyította, hogy nem tűri meg sorai között a korrupciót és azokat, "akik cinkosságot vállalnak bűnözőkkel".
 
"Az eddig szőnyeg alá söpört problémákat a magyar rendőrség a Belügyminisztérium irányítása alatt láthatóan sikeresen elvégezte" - mondta. A szakpolitikus megjegyezte azt is, hogy ma Magyarországon Európa egyik legszigorúbb büntetőjogi szabályozása van érvényben, és mindenki tudja, bűn nem marad büntetlenül, félnie pedig annak kell, aki bűncselekményt követ el.
 
"Aktatologatás helyett felderítés" folyik a rendőrségnél - összegezte álláspontját. Kocsis Máté tájékoztatóján reagált arra is, hogy míg Tállai András önkormányzati államtitkár szerint történelmi léptékű az önkormányzati adósságok állami átvállalása, addig Török Zsolt MSZP-szóvivő arra hívta fel a figyelmet: több száz önkormányzat küzd forráshiánnyal. 

A fideszes politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Török Zsolt utoljára akkor látott önkormányzatot, amikor megcsináltatta a személyi igazolványát". Az MSZP szóvivőjének szavai szerinte a tárgyi ismeretek teljes hiányáról tesznek tanúbizonyságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.