A Pázmány Péter egyetemen

Csúcstechnikával felszerelt médialabort adott át az NMHH

A legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön Budapesten.

2013.02.14 11:34MTI

Az NMHH főigazgatója elmondta: olyan világszínvonalú számítógépek és programok állnak a diákok rendelkezésére, amelyek a legfejlettebb filmstúdiókban, szerkesztőségekben vagy kreatív műhelyekben találhatóak.
   
Általuk a legösszetettebb szerkesztőségi vagy webfejlesztési feladatok is elvégezhetők – mutatott rá Aranyosné Börcs Janka.
   
A főigazgató hangsúlyozta, hogy a kreatív műhelyek a médiával, illetve kommunikációval foglalkozó hallgatók mellett nyitottak a művészeti, informatikai vagy akár a média- és infokommunikációs jogi tanulmányokat folytató diákok számára is.
   
Az NMHH elsőként tavaly decemberben, a Pécsi Tudományegyetem számára biztosított oktatást segítő eszközöket, de az NMHH az Új médiakultúra programja keretében az ország összes vezető egyetemén hasonló műhelyek kialakítását tervezi. A kreatív műhelyek teljes technikai felszerelésének és berendezésének költségeit a hatóság fedezi.
   
Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora a bölcsészet- és társadalomtudományi karon kialakított labor átadásakor fontosnak nevezte, hogy a felnövekvő generációk olyan informatikai eszközök segítségével készüljenek fel az új médiavilágra, amelyek lehetővé teszik, hogy szakterületükön versenyképesek legyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.