Tízmillióért megtette volna

Felfüggesztett börtön a volt esztergomi polgármester megölésére vállalkozó férfinak

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009-ben elvállalta, hogy tízmillió forintért megöli Esztergom akkori polgármesterét, a fideszes Meggyes Tamást.

2013.02.12 13:57MTI

A vádlott egyéves börtönbüntetését annyiban súlyosbította a bíróság, hogy az első fokon megállapított két helyett három esztendei próbaidőre függesztette fel annak végrehajtását. 

Kovács Tamás tanácsvezető bíró az ítélet kihirdetésekor jelezte: a férfi valóban csupán beszélt a gyilkosságról, annak elkövetéséért nem tett semmit, de az emberölés különösen nagy társadalmi súlyú bűncselekmény, ezért annak előkészületét is szankcionálja a jog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.