Orbánék súlyos károkat okoznak - szerintük

A DK minden ellenzéki erővel tárgyalna a felsőoktatásról

A Demokratikus Koalíció levélben fordult az Együtt 2014 választói mozgalom, az LMP és az ökopártból távozó politikusok alkotta Párbeszéd Magyarországért párt vezetőihez azt kérve, hogy vegyenek részt az ellenzék oktatáspolitikai egyeztetésein.

2013.02.06 15:28MTI

A Niedermüller Péter alelnök jegyezte levelet szerdán az MTI-nek is elküldte a DK. Ebben azt írják, hogy az Orbán-kormány intézkedései súlyos károkat okoznak a felsőoktatásnak. Ezért a DK azt javasolja, hogy a demokratikus ellenzék pártjai e kérdésben tegyék félre a köztük egyébként természetes versengést, és közösen fellépve próbáljanak nyomást gyakorolni a kormányra politikájának megváltoztatásáért.

A DK alelnöke azt kezdeményezi, hogy a lehetséges közös fellépés módjáról pénteken, az oktatáspolitikai egyeztetés következő fordulóján tárgyaljanak.

Az MSZP által kezdeményezett ellenzéki megbeszélések január elején kezdődtek közjogi kérdések megtárgyalásával. Azóta gazdasági, oktatáspolitikai, kül- és nemzetpolitikai, valamint foglalkoztatási kérdésekről is egyeztettek már a szocialista párt, a DK, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői. Az MSZP 19 témát javasolt a várhatóan március végéig tartó tárgyalássorozatra, amelytől az LMP és a 4K! távol maradt, az Együtt 2014 pedig csak közjogi kérdésekről egyeztet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.