Időt kap az alperes

Ismét elhalasztották a FEOSZ és a Magyar Telekom közötti sárgacsekk-pert

A Fővárosi Törvényszék április 3-ára halasztotta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. közötti sárgacsekk-pert szerdán, hogy időt adjon az alperesnek írásbeli reagálásra a tárgyaláson a felperes által benyújtott újabb dokumentumokra.

2013.01.30 16:26MTI

A FEOSZ azért indított polgári peres eljárást még tavaly a Magyar Telekom ellen, mert tisztességtelenségnek tartotta, hogy a szolgáltató tranzakciós költséget számított fel a sárga csekken történő díj fizetésekor. 

A szerdai tárgyalás után Kispál Edit, a FEOSZ jogi képviselője az MTI-nek elmondta: fenntartják az eredeti beadványukat, amelyben azt kérték a bíróságtól, állapítsa meg, hogy az internetre, a televízióra, a telefonra vonatkozó három általános szerződés tisztességtelen feltételeket tartalmaz a fogyasztóval szemben, mivel tranzakciós díjat kérnek az ügyféltől a csekkes befizetésekor. 

Kérik, hogy a bíróság mondja ki semmisnek a szerződés ezen részét, és tiltsa el ettől a gyakorlattól a szolgáltatót. Hozzátette: ezt fenntartva egészítették ki a keresetet azzal, hogy a bíróság kötelezze a Magyar Telekomot arra, fizesse vissza a 2012 május 1. és november 17. között a fogyasztók által megfizetett havi 142 forint tranzakciós költséget. Ha erre nem lát lehetőséget a bíróság, akkor határozza meg a jogosult fogyasztók körét - mondta Kispál Edit. 

Török Éva, a Magyar Telekom jogi képviselője a tárgyalás után az MTI-vel közölte: fenntartják korábbi álláspontjukat, hogy abban az időben nem volt olyan jogszabály, amely tiltotta volna ennek a díjnak az alkalmazását. Az elektronikus hírközlési törvény tavaly novemberi módosítása után került be a jogszabályba, hogy az elektronikus hírközlési szolgáltató nem számolhat fel külön díjat a számla befizetéséért a módjától függetlenül.
 
A jogszabály hatályba lépését követően, 2012. november 17-étől a Magyar Telekom megszüntette ennek a díjnak az alkalmazását, előzőleg viszont szerintük jogszerű volt az eljárás - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.