Nagy földgázkészlettel rendelkezik

Szijjártó: Katar a magyar energiabiztonság egyik fontos szereplője lehet

Katar lehet a magyar energiabiztonság egyik fontos szereplője a jövőben.

2013.01.28 14:46MTI

Szijjártó Péter így összegezte a közel-keleti országban folytatott tárgyalásait. A harmadik legnagyobb földgázkészlettel rendelkező Katar a cseppfolyósított földgáz (angol rövidítéssel LNG) első számú exportőre a világon, az ország GDP-jének több mint fele az energiahordozók szektorából származik - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a katari fővárosból telefonon az MTI-nek. 

Közölte: hétfőn Dohában a katari energiaügyi és ipari miniszterrel aláírta a két ország közötti energiaügyi együttműködési szándéknyilatkozatot. Ez a dokumentum keretet ad azokhoz a jövőbeni a megbeszélésekhez, amelyek arról szólnak majd, hogy Magyarország - sikeres tárgyalások esetén - miként juthat cseppfolyósított katari gázhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.