Időjárás

Az ország jelentős részén már riasztás van érvényben az ónos eső miatt

Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.

2013.01.20 11:45MTI

Az elsőfokú riasztás érvényben van Győr-Moson-Sopron, Komárom, Esztergom, Veszprém, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye és a főváros területén, továbbá Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentős részén, valamint Zala és Hajdú-Bihar megye több északi térségében. Ezeken a területeken egy-három órán belül számítani lehet ónos esőre.
   
A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos figyelmeztető előrejelzésében azt írta: több helyen várható kisebb csapadék. Északkeleten délig, késő délutánig, - a legtovább Borsod megye északi részén - havazásra lehet számítani, amelyből maximum 3 centiméteres friss hó hullhat. A havazást viszont délnyugat felől ónos eső, majd estétől, késő estétől egyre inkább eső váltja fel.
   
Délen eső valószínű, máshol a déli órákig átmenetileg szintén kialakulhat gyenge ónos eső vagy fagyott eső, de később a hőmérséklet további emelkedésével már csak kisebb eső fordulhat elő. Északnyugaton, kisebb területen azonban az esti órákban sem zárható ki ónos eső kialakulása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.