Megcsókolta a piros-fehér-zöld követ

Fotó! Gyurcsány Ferenc a csúcson!

Magyarország miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc sikeresen teljesítette a 11. Gatorade Kékes Csúcsfutás 11,6 kilométer hosszú távját június 14-én, szombaton.

2008.06.14 20:03ma.hu

A csaknem 1500 fős mezőny tagjaként Mátrafüredről indult, hogy felfusson a Kékesre. A miniszterelnök rendszeresen fut, és már több nagy futóeseményen is indult, így nem okozott gondot neki a táv teljesítése, még a 671 méteres szintkülönbség ellenére is könnyedén futott fel az ország tetejére.

Célba érkezése után Gyurcsány Ferenc megcsókolta az ország legmagasabb pontjának jelképét, a piros-fehér-zöld követ, majd megkapta a Kékes Csúcsfutás sikeres teljesítéséért járó emlékérmet.

Gusztos is felért

Az SZDSZ országgyűlési képviselője, Gusztos Péter is rajthoz állt a június 14-én, szombaton megrendezett 11. Gatorade Kékes Csúcsfutáson. A fiatal politikus eddig is rendszeresen indult futóversenyeken, teljesítette már félmaratoni és a maratoni távot, az ország tetejét azonban először készült meghódítani.

A Mátrafüredről rajtoló, 11,6 kilométer hosszú, 671 méter szintkülönbségű verseny nem fogott ki Gusztoson, hiszen sikeresen célba ért, méghozzá Gedei József parlamenti képviselővel karöltve – így ők állították fel a „parlamenti alapcsúcsot”, hiszen ők az elsők, akik képviselőként felfutottak Magyarország legmagasabb pontjára.

A célkapun áthaladva Gusztos Péter megérintette az ország tetejét jelképező piros-fehér-zöld követ, majd nyakába akasztották a verseny teljesítéséért járó emlékérmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.