"A kiállítók nagy részét elriasztották"

Az LMP blöffnek tartja az Educatio szakkiállítást

Az LMP véleménye szerint hiába rendezik meg az idén is az Educatio elnevezésű oktatási szakkiállítást, a köz- és a felsőoktatás ezernyi nyitott kérdésére a börzén konferenciát rendező és fellépő kormányzati szereplők sem tudnak válaszolni.

2013.01.18 18:10MTI

Osztolykán Ágnes, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az idei kiállítás "egy nagy blöff", és a kabinet "dilettáns oktatáspolitikája" a kiállítók jelentős részét elriasztotta. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Educatio szakkiállítás keretein belül megrendezett II. Nemzeti Köznevelési Konferencián előadást tartott a magyarországi oktatásirányítás vezérkara. 

A képviselő úgy látja, hogy az eseményen "a kellemetlen kérdéseket még a gondosan megszűrt közönség ellenére sem tudták elkerülni a kormányzati szereplők, akik újra a jól begyakorolt propagandaleckét mondták fel". Hozzátette: miközben az iskolákban óriási nehézségekről és bizonytalanságról beszélnek, a kormány szerint "simán lezajlott az egész államosítás". 

Miközben a pedagógusok nem tudják, kihez forduljanak, ha elfogy az iskolában a kréta, "a propaganda úgy szól, hogy nincsen semmi gond, példás az együttműködés a szereplők között" - írta az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának LMP-s alelnöke. Osztolykán Ágnes kitért arra, hogy a "kormányzati ámokfutás következményeiről a felsőoktatás kapcsán sem esett sok szó". 

A felvételi jelentkezési határidő lejárta előtt néhány héttel továbbra sem tudni semmit a fontos a ponthatárokról, a keretszámokról, és nincs végleges információ az állami férőhelyekről vagy a röghöz kötésről - hangsúlyozta. A politikus szerint a történtek azt mutatják, hogy a kabinetnek nincs felelős közoktatási, se érdemi felsőoktatási politikája, és a kiállítás kormányzati oldalról csak egy nagy kommunikációs trükk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.