1200 lakótelepi lakás telt volna ki ennyi pénzből

MSZP: még látszatmegoldásnak is kevés az ócsai lakópark

Még látszatmegoldásnak is kevésnek tartja az ócsai lakóparkot az MSZP elnökhelyettese.

2013.01.15 17:47MTI

Az érdeklődők éjféltől nyújthatják be pályázatukat az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára. Soltész Miklós szociális államtitkár az építkezés helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta: a pályázat kezelője a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az első ütemben elkészülő 80 ház leendő bérlőit pedig egy öttagú bizottság jelöli ki előzetes tájékozódás és környezettanulmány után.

"Az ócsai adóspark még látszatmegoldásnak is kevés lesz. Nem 80, hanem (...) 140 ezer család képtelen a hitelének törlesztésére ma Magyarországon" - írta az MTI-hez eljuttatott reagálásában Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese. Hozzátette, nagy a csönd az eszközkezelő és a magáncsőd bevezetése körül is.

Az ellenzéki politikus közleményében arra szólította fel a kormányt, hogy találjon végre valódi megoldást a bajban levő családoknak. Simon Gábor megjegyezte, hogy az Ócsára elköltött hatmilliárd forintból 1200 lakótelepi lakást lehetett volna venni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.