Hallgatói tiltakozás

Vadai: a rendőrség három fiatalt állított elő

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció tagja a rendőrség tájékoztatása alapján azt mondta a szerdai demonstráció szervezőinek, hogy három fiatalt állítottak elő, ellenük gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítottak szabálysértési eljárást.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.12.19 22:43MTI, ma.hu

Bréking

Vadai Ágnes jelenleg a IV. kerületi kapitányságon tartózkodik, ahova megérkezett már a DK által felkért ügyvéd, aki a legfiatalabb előállított fiatalembert segíti majd. "A rendőr kollégák segítőkészek. Hamarosan jelentkezem" - írta a Facebookon Vadai.

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a DK tagja (j) még az V. kerületi kapitányság előtt, ahol diáktüntetők előállított társuk szabadon bocsátása érdekében demonstrálnak

Vadai Ágnes az V. kerületi kapitányságon tudta meg, hogy a demonstráció moderátorait nem az V., hanem a IV. kerületi rendőrkapitányságra vitték, de információi szerint akár még ma el is engedhetik őket.

A fővárosba szervezett Téli Rózsás Diákforradalom folytatásaként szerda este a Lánchídon több száz diák gyűlt össze a felsőoktatás tervezett átalakítása miatti tiltakozásul.

Diákok énekelnek az V. kerületi kapitányság előtt, ahol a tüntetők előállított társuk szabadon bocsátása érdekében demonstrálnak 2012. december 19-én

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a Lánchídon összesereglett diáktüntetők közül a rendőrök félrehívták a demonstráció szervezőit és felvették adataikat, illetve több fiatalt előállítottak.

A helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője, akit a tüntetők távozásra kértek fel, majd azt skandálták, hogy "Függetlenek vagyunk". A szocialista politikus távozott a helyszínről.

A tüntetés egyik moderátora felszólítja a politikusokat, hogy hagyják el a helyszínt az V. kerületi kapitányság előtt



Videó az eseményekről


Molnár Csaba Orbántól és Pintértől kérdezett

A Demokratikus Koalíció nevében Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a párt ügyvezető alelnöke kérdésekkel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Mit "követtek el" a diáktüntetők, hogy eljárás indult ellenük? Mi indokolta a rendőri fellépést a garázda tevékenységet még véletlenül sem folytató fiatalokkal szemben? Miért nem tájékoztatták az V. kerületi kapitányság előtt várakozó tüntetőket, hogy társaikat a IV. kerületi kapitányságon őrzik? Miért tartották vissza az információt, értesítették-e a szülőket? Mikor engedik el a fogvatartottakat, és mikor kap az ország részletes tájékoztatást a rendőrség fellépéséről? - tette fel a kérdéseket hivatalos közleményükben.

A diákok szavaznak, hogy a politikusok hagyják el a helyszínt az V. kerületi kapitányság előtt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.