Hallgatói tiltakozás

Középiskolások tüntettek Kaposváron

Középiskolások tüntetettek Kaposváron, a város főterén szerda délután a felsőoktatás tervezett átalakítása ellen.

2012.12.19 18:58MTI

Mintegy kétszáz diák többi között a "Jövőnk nem játék!" és "Ha tanulni nem is, szavazni biztos fogok!" feliratú transzparensekkel vonult a Kossuth térre.

A diákok szószólói beszédeikben arra szólították fel a miniszterelnököt, hogy "ne vegye el az álmaikat", nem akarnak érettségizett állástalanok lenni a saját országukban, a diploma megszerzése után biztos állást szeretnének.

Annak a véleményüknek adtak hangot, hogy nem vált okafogyottá a tiltakozó akciójuk, mert a kormány ugyan megemelte a felsőoktatásba felvehető diákok számát, de a hallgatói szerződéseket nem törölték el. Ezért addig lesznek az utcán, amíg el nem érik céljaikat - jelentették ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.