Hárman a vádlottak padján

Vádat emeltek a meggyilkolt szolnoki Baunok házaspár ügyében

Vádat emelt az ügyészség az ellen a három férfi ellen, akit azzal vádolnak, hogy tavaly elrabolta, és Újszász külterületén megölte a köztiszteletben álló szolnoki Baunok István vállalkozót és gyermekorvos feleségét.

2012.12.19 18:48MTI

Balázsné Busku Teréziának, a a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az országos döbbenetet kiváltó eset első- és másodrendű vádlottja az újszászi M. Béla, illetve testvére, M. Tibor, míg a harmadrendű vádlott egy Nagytarcsán lakó ismert futballista, a másodrendű vádlott üzlettársa, H. Szabolcs.

A szóvivő elmondta: a férfiak anyagi gondjaik megoldását abban látták, hogy az egyikük által ismert és jómódúnak tartott szolnoki vállalkozótól több millió forintot szereznek.

Az elkövetők tavaly november 17-én a 60 éves Baunok Istvánt lakóházának garázsában védekezésre képtelenné tették, az épületbe vitték, majd egy riasztópisztollyal megfenyegetve 60 millió forintot követeltek tőle. Miután a sértettnek ennyi készpénze nem volt, az összeget internetes úton akarták átutaltatni az egyik vádlott feleségének bankszámlájára. Ekkor azonban Baunok István kiszaladt a házból, segítségért kiabált, meghiúsítva a pénzszerzésnek ezt a módját. A vádlottak azonban a vállalkozót elfogták, majd 61 éves feleségével és a házaspár két gépkocsijával együtt Újszász külterületére vitték.

Ott ismét többször megpróbálták a pénzösszeget átutaltatni Baunok István számlájáról, de mivel a sértett nem tudta a teljes telefonos kódot közölni, a bank visszautasította a kért tranzakciót. Ekkor a vádlottak úgy döntöttek, hogy a sértettek nem maradhatnak életben, mert azonnal a rendőrséghez fordulnának segítségért. Kezüket, lábukat bálamadzaggal összekötötték, szemüket, szájukat leragasztották, majd egy használaton kívüli kúthoz szállították őket. A kútnál az asszonyt a fején bántalmazták, emiatt a szája vérrel telt meg, amelyet a ragasztás miatt nem tudott kiköpni, és vérbelehelés következtében rövid idő alatt meghalt. Testét összekötötték a férjével, majd mindkettőjüket a kút vizébe lökték, ahol Baunok István megfulladt.





Baunokék két, egyenként több millió forint értékű gépkocsiját eltulajdonították, azokat Budapesten orgazdáknak potom összegért eladták, a járművek nem kerültek elő.

Az ügyészség az első- és másodrendű vádlott esetében életfogytig tartó szabadságvesztést, míg a harmadrendű vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.