300 milliméteres

Pécsváradon repeszgránát miatt ürítettek ki egy iskolát

Egy második világháborús repeszgránátot találtak Pécsváradon egy általános iskola közelében. Háromszáz diáknak és tanáraiknak kellett elhagyniuk az épületet.

2012.12.19 14:37HavariaPress

Szerdán kora délután került elő egy 300 milliméteres repeszgránát a pécsváradi Kossuth Lajos utcai általános iskola közelében, építési munkálatok közben.

A robbanószerkezet környezetét 150 méter sugarú körben lezárták. Az iskola épületét, egy boltot, valamint egy cukrászdát ki kellett üríteni. Az iskolából háromszáz főt - diákokat és tanáraikat - a közeli művelődési házban helyezték el.

A honvédségi tűzszerészek már elindultak a helyszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.