94 kistérséggel működtek együtt

Belügyminisztériumi elismerés önkormányzatok közfoglalkoztatási tevékenységéért

Ötvenkét önkormányzat kapott miniszteri elismerő oklevelet és kétmillió forintot a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért kedden Budapesten.

2012.12.18 10:09MTI

Pintér Sándor belügyminiszter az átadáson ismertette, hogy 94 kistérség – 47 hátrányos és 47 kiemelten hátrányos kistérség – önkormányzatával működtek együtt a programok megvalósításában. Szavai szerint az összefogásban az is megmutatkozott, hogyan lehet a mindennapos munkát értékké, gazdasági előnnyé fordítani. 

A tárcavezető szerint a cél az, hogy ezeken a településeken mindenki gondoskodjon önmagáról, környezetéről, s a későbbiekben szociális szövetkezetbe tömörülve olyan értékteremtő munkát végezzen, amellyel családjának eltartásához is hozzájárul. Mint mondta, a kormány a szociális szövetkezetekre külön anyagi bázist hozott létre, ennek felhasználása és a közfoglalkoztatás továbbfejlesztése példaértékű lehet nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió számára is.
 
Utalt arra is, hogy mások mellett Franciaország is hasonló közfoglalkoztatási programban gondolkodik. Ezzel összefüggésben megjegyezte: a hazai program jó irányba halad és szükséges a folytatása. Az elismert önkormányzatok a kétmillió forintos támogatásból egyebek mellett mezőgazdasági gépeket, építőanyagokat vásárolnak, illetve épületeket alakítanak át. 

A belügyminiszter bejelentette azt is, hogy jövőre 15, 10 és 5 millió forinttal erősítik meg a legjobb önkormányzati programokat. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: a közfoglalkoztatási rendszer jól működik, az érintettek értékteremtő programokban gondolkodnak, a Belügyminisztérium pedig minden támogatást megad. Hozzátette: a programokat tovább kell fejleszteni, amihez a kormány biztosítja a forrásokat és a cél a háromszázezer közfoglalkoztatott bevonásának elérése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.