Új politikai rendszerre van szükség

Bajnai: az ügynökkérdést a nyilvánosság előtt kell lezárni

Bajnai Gordon volt miniszterelnök szerint az ügynökkérdést a nyilvánosság előtt kell lezárni, ehhez azonban 2014-től olyan új politikai rendszerre van szükség, amely megakadályozza a visszatérést a múlt hibáihoz.

2012.12.14 18:27MTI

Az Együtt 2014 választói mozgalom egyik alapítójának, a Haza és Haladás Egyesületnek az elnöke ezt sajtótájékoztatón mondta pénteken Székesfehérváron. Úgy véli, a következő választáson nem a baloldalnak kell legyőznie a jobboldalt vagy viszont, hanem össze kell fogni. Hozzátette: a politika nem épülhet hazugságokra úgy, ahogy azt jelenleg a felsőoktatásban bevezetendő tandíj ügye is mutatja. 

Elmondta: 2014-ben sorsfordulóhoz ér Magyarország, mert van remény a változásra. "Megállíthatjuk a gazdaság zsugorodását, a lecsúszó középosztályt és a szegény rétegeket fel tudjuk emelni" - fogalmazott az ellenzéki politikus. Az MTI kérdésére Bajnai Gordon hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a választók összefogjanak. 

Az, hogy ez az összefogás mely szervezeteken keresztül megy végbe, lényegtelen. Abban a választási rendszerben, amelyet a Fidesz az országra kényszerít, a változáshoz 2,5 millió vagy annál is több ember szavazatára lesz szükség - tette hozzá. Szerinte ha 2014 után "a jelenlegi rezsim hatalmon marad, akkor a következő 20-25 évre elvesznek a felzárkózás reményei".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.