Nagy segítség a felezés is

Pintér: Miskolc adósságából 17 milliárdot vállal át az állam

A miskolci önkormányzat nettó 35,2 milliárd forintos adóságából 17 milliárd forintot vállal át az állam - mondta Pintér Sándor miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

2012.12.11 20:05MTI

A belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a kormány az államadósság csökkentésére fókuszál, ezen belül pedig minden olyan település adósságát átvállalja, amelyben kevesebben laknak, mint ötezren.

Tájékoztatása szerint tartanak a tárgyalások a nagyobb községek, városok adósságállományáról, az előzetes elképzelések szerint a kormány a tartozások 40-70 százalékát egyenlíti ki - mondta Pintér Sándor, aki azt is megjegyezte: szeretnék elérni, hogy az adósság ne termelődjék újra.

Olyan felelős költségvetést várunk Miskolctól és minden önkormányzattól, amely biztosítja, hogy a jövőben ne halmozódjon fel ilyen adósság - tette hozzá.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: nagy segítség az önkormányzat adósságállományának megfelezése is, ennek köszönhetően jóval könnyebb lesz a jövőre vonatkozó stratégiai tervek kivitelezése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.