Kossuth téri tüntetés

BRFK: nem volt rendbontás a rendezvényeken

A Kossuth Lajos térre és a Vértanúk terére bejelentett demonstrációk rendbontás nélkül értek véget vasárnap, rendőri intézkedésre nem került sor.

2012.12.02 18:44MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu honlapján írták, a biztosítás során a rendezvényektől "térben és időben elkülönülten" viszont két embert előállítottak. Az Alkotmány utcából egy 15 éves fiatalt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, egy pillangókés birtoklása miatt, egy 32 éves férfit pedig a Kossuth Lajos téri villamosmegállóból állítottak elő, mert a demonstráció egyik rendezőjét ököllel gyomorszájon ütötte. A rendező orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedett.
   
A Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstrációt a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése elleni fellépésül a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány facebookos kezdeményezésére - a közösségi oldalon olvasható információk szerint - a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezte.

A rendezvényen Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője és az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.