Magyar Média Mecenatúra program

Rádiós hírműsorokat támogat a médiatanács

Huszonnégy rádió hír- és magazinműsorához nyújt támogatást összesen csaknem 64 millió forint értékben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

2012.11.19 16:31MTI

A Magyar Média Mecenatúra program keretében helyi és körzeti rádiók javára meghozott döntésről hétfőn tájékoztatta az MTI-t a hatóság szóvivői irodája.
   
A hatóság a hír- és magazinműsorok támogatására kiosztható keretösszeget a nagy érdeklődésre tekintettel 2012-ben is megemelte, így az év folyamán összesen 270 millió forintra számíthatnak a rádiók.
   
Idén négy fordulóban lehet pályázatot benyújtani, biztosítva ezzel az állandó forrást a helyi és körzeti rádióknak - olvasható a szóvivői iroda közleményében.
   
A médiatanács ezúttal a harmadik forduló eredményeiről hozott döntést. A negyedik fordulóban 2013. január 9-ig lehet pályázni.
   
A pályázók érdekében a médiatanács idén megújította a kiírásokat is, egyszerűbbé és átláthatóbbá tette a pályázás folyamatát - közölték. A rádiók a tematikus magazinműsorokhoz is kaphatnak támogatást, valamint lerövidült az elbírálási időszak, és csökkentek a pályázati díjak is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.