Kénytelenek lesznek

Az MSZP elutasítja a KDNP családokat megkülönböztető javaslatait

Az MSZP diszkriminatívnak tartja, ezért elutasítja azokat a KDNP-s javaslatokat, amelyek megkülönböztetnék a házasságban, illetve az élettársi kapcsolatban élő családokat.

2012.11.17 16:36MTI

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: ha a Fidesz elfogadja a polgári törvénykönyv (Ptk.) KDNP által javasolt módosításait, akkor az MSZP kénytelen lesz elutasítani az új jogszabályt.

Elmondta: a KDNP egyebek mellett olyan javaslat elfogadását szorgalmazza, amely szerint az élettársi kapcsolatot polgárjogi társasági szerződéses viszonynak kell tekinteni, és akként is kell szabályozni. Ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy ma a gyerekek 42 százaléka nem házasságban, hanem "egyéb kapcsolatban", élettársi viszonyból születik, ezért szerinte megengedhetetlen a megkülönböztetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.