Vitatták az adatkérés jogosultságát.

NAIH: a jogszabályoknak megfelelően kért személyes adatokat az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem sértett információs önrendelkezési jogot.

Nézze meg a legelső lekapcsolás képeit! >>> képgaléria

2012.11.12 22:14MTI

A digitális átállással összefüggésben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a jogszabályoknak megfelelően, támogatás megítélésének érdekében kért személyes és különleges adatokat - közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH).

A NAIH-hoz számos megkeresés érkezett az NMHH digitális átállással kapcsolatos adatigénylésével összefüggésben. Mint kifejtették: az NMHH a digitális vevődekóderek támogatásának megítélése érdekében személyes és különleges adatokat (a rászorulók személyazonosító adatai, lakcímük és a rászorultság oka) igényelt a szociális ellátásra vonatkozó, a jegyzők által vezetett nyilvántartásból. A jegyzők vitatták az adatkérés jogosultságát.

Az adatvédelmi hatóság a vonatkozó jogszabályok áttekintése alapján azt állapította meg, hogy a hírközlési hatóság digitális átállással kapcsolatos adatigénylése összeegyeztethető a célhoz kötött adatkezelés elvével, nem sérti az információs önrendelkezési jogot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.