Kétmilliót vett fel saját céljaira

Buják polgármesterét sikkasztással vádolják

Kétmillió forintos sikkasztással vádolja az ügyészség a Nógrád megyei Buják község független polgármesterét.

2012.11.12 14:22MTI

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a Pásztói Városi Ügyészség vádirata szerint a polgármester hivatali helyzetével visszaélve a Sajóvölgye Takarékszövetkezetnél lévő önkormányzati számláról 2011. március 29-én kétmillió forintot vezetett át az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára. 

Ezt az összeget azután készpénzben felvette, majd a saját céljaira fordította - mondta a szóvivő. A vádirat azt is tartalmazza, hogy később, amikor ellenőrzés kezdődött a bujáki önkormányzatnál, a polgármester befizetett kétmillió forintot a takarékszövetkezet fiókjában, így az általa bűncselekménnyel okozott kár megtérült.
 
Az MTI korábban beszámolt arról, hogy Kodák Csaba polgármestert, továbbá egy 40 éves karancsaljai és egy 44 éves erdőkertesi férfit tavaly novemberben fogta el a rendőrség. Utóbbi két férfit őrizetbe vették, ők a gyanú szerint különféle áruk szállítását ígérve kértek pénzt a faluvezetőtől, aki több millió forintot adott nekik, a bujáki önkormányzat pénzét is felhasználva. Az eljárás során Kodák Csaba mindvégig szabadlábon volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.