Jó helyre került a pénz?

A számvevőszékhez fordul Csepel önkormányzata

Az Állami Számvevőszékhez fordul Csepel Önkormányzata. A helyhatóság arra kíváncsi, hogy kerülhetett-e a csepeli adófizetők pénze ingatlanügyleteken keresztül MSZP-s pártkasszába vagy a fővárosi MSZP pártirodáihoz.

2012.11.12 14:18MTI

Németh Szilárd (Fidesz-KDNP)polgármester közleményében azt írta: a rendőrség tájékoztatása szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy egy MSZP-közeli vállalkozó jelentős anyagi kárt okozó csalás bűntettét követte el a csepeli önkormányzati lakások felújítása során. Mivel a vállalkozóhoz kapcsolódó cégek 2010 októbere előtt sok százmillió forint értékben kaptak megbízásokat a csepeli adófizetők pénzéből, és mert ugyanaz a cég az MSZP-nek nagy értékű telket és irodaépületet is eladott, a főváros XXI. kerületének önkormányzata hivatalosan is az Állami Számvevőszékhez fog fordulni. 

Németh Szilárd emlékeztetett: a Fidesz-KDNP képviselőjeként 2010. április 6-án tette meg az első rendőrségi feljelentést - ahogy fogalmazott - a csepeli ingatlanmutyiként elhíresült botrányban. Az azóta eltelt 31 hónapban Csepelen az elszámoltatás keretében számos büntetőfeljelentést tett az önkormányzat vagyonkezelője a feltárt bűncselekmény-gyanús vagy korrupciós ügyekben - tette hozzá.
 
"Elzártuk az MSZP-s pártkasszához vezető pénzcsapokat, és megszüntettük a politikai korrupciót, amivel több, mint kétmilliárd forintot tud most megtakarítani a csepeli önkormányzat minden azóta eltelt évben" - fogalmazott. A polgármester tájékoztatása szerint a számonkérés során megtett feljelentések ügyében eddig öt olyan rendőrségi meggyanúsítás történt, amely MSZP-s politikusokat is érint. Hozzáfűzte: azt ugyanakkor aggasztónak tartja, hogy az elmúlt 31 hónapban egyetlen egy esetben sem történt vádemelés. 

Szerinte ez azt a benyomást erősíti, hogy a politikusok úgy lophatnak el akár sok százmillió forintot is, hogy nem történik utána felelősségre vonás. A magyar közélet csak akkor tisztulhat meg, ha a nyilvánvaló bűncselekmények nem maradnak következmények nélkül - szögezte le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.