Franciaország is üdvözölte

Új ellenzéki koalíciós erő Szíriában - támogató nyilatkozatok külföldről

Több ország is azonnal támogatásáról biztosította vasárnap este az új szíriai ellenzéki koalíciós erőt.

2012.11.12 07:34MTI

"Küzdünk azért, hogy mindegyik fél teljesen elfogadja az új testületet mint a szíriai nép egyetlen legitim képviselőjét" - jelentette ki Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni katari kormányfő, aki kezdettől fogva jelentős támogatója volt a felkelőknek, és akinek hazája adott helyet az egy héten át tartó ellenzéki találkozónak.

"Támogatjuk a nemzeti koalíciót, amely megnyitja az utat a véres Aszad-rezsim bukása, valamint a béke, az igazságosság és a demokrácia felé, amelyet az egész szíriai nép megérdemel. Együttműködünk a nemzeti koalícióval annak érdekében, hogy a humanitárius segély, amelyet nyújtunk, eljusson a szíriai rászorulókhoz" - írta közleményében Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter úgy nyilatkozott: most már nem lehet kifogásuk a külföldi kormányoknak az ellen, hogy támogassák az ellenzéket, amelynek belső megosztottsága eddig sokszor akadályt jelentett.

Szíria valamikori gyarmattartója, a felkelők támogatója, Franciaország is üdvözölte az Ellenzéki Erők és a Szíriai Forradalom Nemzeti Koalíciója megalakulását. "Franciaország azon lesz partnereivel, hogy elérje ennek az új alakulatnak mint a szíriai nép törekvései képviselőjének elismerését" - áll Laurent Fabius külügyminiszter közleményében, amelyben az Aszad-hatalomra mint "a damaszkuszi bűnöző rezsimre" hivatkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.