Horvát csempészeket fogtak

Migránsok: vonaton és közúton is igyekeznek Nyugat-Európába

A hétvégén két horvát embercsempészt és kilenc migránst fogtak a rendőrök Hegyeshalom térségében.

2012.10.29 09:59police.hu

Kálmán Gabriellának, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a mélységi ellenőrzést végző készenléti rendőrök 2012. október 26-án egy 14 éves afgán fiút ellenőriztek a hegyeshalmi vasútállomáson. A Rail-Jet nemzetközi gyorsvonaton utazó fiatalkorú okmányokkal nem rendelkezett. Előállítását követően a fóti Károlyi István gyermekközpontban került elhelyezésre, ellene tiltott határátlépés kísérlete miatt eljárás indult.

A mosonmagyaróvári határrendészek másnap - 2012. október 27. - délután, az M1 autópálya hegyeshalmi átkelőjénél állítottak meg egy szerb honosságú Opel Astra személygépkocsit. A járművet egy horvát férfi vezette, négy utasa pakisztáni állampolgár volt, akik magyarországi jogszerű tartózkodásának feltételeit igazolni nem tudták.

A személygépkocsi vezetője elmondta, hogy férfi utasait a sztráda egyik töltőállomásán vette fel, akik száz eurót fizettek neki, hogy Ausztriába juttassa őket.

A sorfőr ellen embercsempészés gyanúja, míg afgán utasai ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ugyancsak a hegyeshalmi átkelőnél vontak ellenőrzés alá egy horvát honosságú Chevrolet Cruz típusú személygépkocsit, 2012. október 27-én éjszaka a mosonmagyaróvári határrendészek. A 31 éves sofőr négy utasa - három koszovói, egy török állampolgár - sem jogszerű magyarországi tartózkodását, sem továbbutazását igazolni nem tudta. A négy férfi idegenrendészeti őrizetbe került, ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt folyik eljárás. A horvát sorőrt embercsempészéssel gyanúsítja a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.