Rendezni akarják Budapestet

Tarlós: a főváros nem a rakpartok tulajdonjogára törekszik

A főváros nem általános önkormányzati tulajdonjogra törekszik a budapesti rakpartokkal kapcsolatban, hanem a szabályozás jogosítványára - közölte a főpolgármester.

2012.10.28 13:13MTI

Tarlós István közleményében azt írta, hogy a belügyminiszter előterjesztése nem valamennyi ingatlan tulajdonjogáról, hanem a kikötőpontokról és a rakpartokról szól.

Hangsúlyozta: a főváros nem tulajdonjogot szeretne, hanem a szabályozás jogát, a "20 éves organizálhatatlan állapotok felszámolása és a szakmailag értelmezhető rendezési terv készítése érdekében". Leszögezte: Budapest rendezésének alapvetően a Dunára kell felfűződnie.

Pintér Sándor belügyminiszter szombaton nyújtott be törvénymódosító javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, ebben egyebek mellett kezdeményezi, hogy a budapesti kerületek tulajdonában álló budai és pesti alsó rakparti ingatlanok és kikötők 2013. január 1-jétől kerüljenek a fővárosi önkormányzat használatába. A tárcavezető továbbá indítványozta, hogy a Fővárosi Közgyűlés határozza meg a budapesti járdaszegélyek egységes kialakításának követelményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.