A költséget európai uniós forrásból fedezik

Háromszázmilliós uniós támogatással újítják fel Simontornya belvárosát

Háromszázhatvanmillió forintból újul meg jövő év májusára Simontornyán a vár környéke, a belváros több utcája és tere. A beruházás költségeinek túlnyomó többségét európai uniós forrásból fedezik.

2012.10.27 07:58MTI

A Tolna megyei város független vezetője szerint a vár környékén olyan összefüggő teret alakítanak ki, amely megfelelő színtere a személyes találkozóknak és rekreációnak, illetve biztosított a fogyatékkal élők számára a biztonságos közlekedés. Csőszné Kacz Edit elmondta, a fejlesztések a vár környéke mellett érintik a Szentháromság körüli teret, a volt Ferences Rendház környezetét.

Felújítják a Helytörténet Házának külső homlokzatát, a polgármesteri hivatalt, a város arculata szempontjából meghatározó központi területeket. Megújul a csapadékvíz-elvezetés, a zöldövezet, a közvilágítás, bővítik a parkolóhelyek számát - ismertette. A polgármester kitért arra, hogy új piacteret létesítenek, új irodát kap a hegyközség, továbbá korszerűsítik a művelődési házat.

Azt mondta, Simontornya 304 millió forint uniós támogatást nyert el a beruházáshoz, ehhez 52 millió forintot tett hozzá a város, a fejlesztések a tervek szerint 2013. május 15-én fejeződnek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.