Folytatják a programalkotást és az országjárást

Mesterházy: a bizonytalan, liberális szavazók megnyerése lehet az Együtt 2014 célja

Mesterházy Attila szerint az Együtt 2014 választói mozgalom célja a pártnélküli, bizonytalan és liberális szavazók megnyerése lehet.

2012.10.26 08:43MTI

Az MSZP elnöke az M1 Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: a Milla, a Szolidaritás és Bajnai Gordon Haza és Haladás Egyesületének október 23-án bejelentett kezdeményezése akkor lesz sikeres, ha új szavazókkal tudja bővíteni az ellenzék táborát, kiegészítve a szocialista párt ma 1 millió 300 ezres szimpatizánsi körét.

Szerinte versenyhelyzetet az eredményezne a baloldalon, ha az új szervezet ehelyett a demokratikus ellenzéki pártok jelenlegi szavazóbázisát próbálná újraosztani. Mesterházy Attila ugyanakkor hangsúlyozta, az MSZP-nek is célja, hogy minél több ma még bizonytalan szavazó támogatását megszerezze, ezért folytatják a programalkotást és az országjárást.

Mesterházy Attila a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt emelte ki, hogy a szocialisták programalapú együttműködésre készülnek az új választói mozgalommal "és mindenki mással" a demokratikus oldalon.

De kitért arra is, tisztázni kell, a Milla Egyesület elnöke mit ért azon, hogy az MSZP-nek meg kell újulnia az együttműködéshez és le kell zárnia az elmúlt húsz évet, illetve azt is, hogy az új választói mozgalomnak célja-e a párttá alakulás, mert Juhász Péter szerinte erre is utalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.