Szerintük Bagdy nem tett semmit a megoldásért

CET-beruházás - 12,5 milliárdra perli a Porto a fővárost

Beperli a CET beruházója, a Porto Investment a fővárost a szerződés szerint járó teljes összegre és kamataira, összesen 12,5 milliárd forintra, mert Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a cég szerint nem tett semmit a viták rendezése érdekében.

2012.10.12 10:42MTI

A Porto Investment pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye emlékeztetett: a cég 2011 augusztusában küldte meg a felmondási értesítőt, amelyben felsorolta, hogy szerinte a főváros milyen szerződésszegéseket követett el, és 60 napot adott a rendezésükre. Bagdy Gábor projektfelelős a Porto szerint a vitás pontok megoldása helyett a fővárossal szerződéses viszonyban nem álló generálkivitelezővel tárgyalt követelése megvásárlásáról 850 millió forint értékben; erről dönt hétfőn a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése.

A Porto szerint a problémák megoldását, a műszaki átadás-átvétel lezárását, a használatba vételi engedély megszerzését és a CET megnyitását ez az előterjesztés sem hozza közelebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.