Otthon nélkül maradt a család

Csömöri lakástűz - önkormányzati és a civil segítség érkezett

Gyorssegéllyel, a majdnem teljesen megsemmisült ingatlan őrzésével, a megmaradt holmik válogatásával és elhelyezésével támogatja a csömöri önkormányzat azt a családot, amelynek vasárnap hajnalban kigyulladt a háza, és a családfő életét vesztette.

2012.10.10 17:36MTI

Fábri István (Csömöri Civil Egyesület), a község polgármestere elmondta, hogy a tűzben megsérült családtagok a kórházból budapesti rokonokhoz mentek, így a nagyrészt leégett házukat jelenleg az önkormányzat őrizteti.

A családdal, ismerősökkel egyeztetve megkezdődött a lángokból kimentett bútorok és tárgyak szétválogatása, elszállítása, miközben az életben maradt állatokat is sikerült elhelyezni - tette hozzá a polgármester, aki saját hatáskörben gyorssegélyt utalt ki a károsultaknak.

Az önkormányzat az elhunyt családfő temetéséhez is segítséget ajánlott, mint ahogyan módot találnak majd az otthon nélkül maradtak megnyugtató elhelyezésére is, ha a visszaköltözés mellett döntenek - közölte Fábri István.

A Csömöri Civil Egyesület - melynek az elhunyt férfi alapító és elnökségi tagja volt -,valamint a négy gyermek egykori, illetve jelenlegi iskolája, a Mátyás király általános iskola pénzadományokat vár - olvasható a község honlapján közzétett felhívásban.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint vasárnap hajnalban tűz ütött ki a Móricz Zsigmond utcában lévő ház emeleti szintjén. Az oltás során hat embert menekítettek ki, az apán - aki az erkélyen rekedt - azonban már nem tudtak segíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.