A 2014-es választások

Fidesz-LMP-vita a választási feliratkozásról

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a régi szabályok alapján nem lehetne megszervezni a 2014-es választásokat, Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese viszont úgy látja, szükségtelen a választói feliratkozás bevezetése, ráadásul rendkívül szigorú regisztrációs rendszer jöhet létre.

2012.10.03 20:45MTI

A két politikus a Bibó István Szakkollégium rendezvényén vitázott egymással szerda este Budapesten.

Kósa Lajos elmondta: a választási eljárás átalakításának célja, hogy a határon túl élő magyar állampolgárok szavazati joga biztosított legyen, illetve hogy megakadályozzák azokat a választási visszaéléseket - a láncszavazást és a "gulyásosztást" -, amelyek szerinte a 2002-es és a 2006-os választási eredményt is döntően befolyásolták.

Karácsony Gergely szükségtelennek nevezte a feliratkozás bevezetését azok esetében, akik Magyarországon élnek, és szerinte erre a Fidesz sem hozott fel elfogadható érvet. Azt mondta, hogy a regisztráció bevezetése a tervezett alkotmánymódosítás ellenére is az alaptörvénybe, illetve nemzetközi egyezményekbe ütközhet, mert legitim cél nélkül korlátozza a választójogot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.