Papírokra vár az ügyészség

Elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik a gödöllői késelő rendőrt

A bizonyítékok begyűjtése és vizsgálata, valamint a tanúk meghallgatása után a szakértő kirendeléséhez szükséges orvosi papírokra vár a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség.

2012.10.03 12:44MTI

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a házi őrizetben lévő F. Istvánt valószínűleg elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik, hogy kiderüljön: a hivatásánál fogva komoly alkalmassági szűrőkön átment, elvileg fegyelmezett férfi hogyan veszíthette el önkontrollját. F. Istvánt, a Készenléti Rendőrség volt tagját - aki egy kocsmai inzultust követően bozótvágó késsel és egy viperával (teleszkópos fémrúddal) megsebesített egy férfit - életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják.
 
Az ügyészségi szóvivő hozzátette: egy bűnüldözésre felesküdött rendőr még ittasan sem juthat el odáig, hogy bozótvágó késsel rátámadjon egy emberre azért, mert az nem sokkal előtte a barátja nyakához tartott egy kést. A nyolc napon belüli sérüléseket okozó verés és szurkálás után F. István Hollandiában élő rokonaihoz szökött, ám családtagjai és kollégái telefonos unszolására néhány nap elteltével hazajött, és alávetette magát az eljárásnak - tette hozzá Kállai Gábor. Szerinte egyebek mellett ez a tény, valamint a nyomozóhatósággal való együttműködés, a mindenre kiterjedő részletes beismerő vallomás megtétele és a megbánás is közrejátszhatott abban, hogy a nyomozási bíró elégségesnek tartotta a házi őrizet elrendelését. 

Az állásából elbocsátott 32 éves gyanúsított ügyében indított nyomozás november végére fejeződhet be, vádemelés leghamarabb december elején várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.