Védői összeférhetetlenség miatt

Hagyó-per: két tárgyalási napot meg kellet ismételni

A Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalási napján két korábbi tárgyalási napot meg kellett ismételni.

2012.09.27 11:02MTI

Két vádlottat közös védő képviselt, annak ellenére, hogy a terheltek között érdekellentét állt fenn. Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró elmondta, hogy a nyolcadrendű Regőczi Miklós és a tizedrendű Vitéz Ágnes vádlottak között érdekellentét áll fenn, ennek ellenére közös védő képviselte őket a per szeptember 20-i és 25-i tárgyalási napján. Ezután tanácsvezető bíró a szeptember 20-i tárgyaláson elhangzott, Hagyó Miklós által felolvasott vallomás lényegét foglalta össze, majd Mesterházy Ernő ismételt kihallgatásával folytatta a megismételt eljárást. 

A vádlott nem tett vallomást, ezért írásban tett vallomását ismételte meg kivonatosan a tanácsvezető bíró. Ezután Antal Attila keddi tárgyalási napon tett vallomását ismertette kivonatosan a bíró. A vádlottak fenntartották korábban felolvasott vallomásaikat. A két tárgyalási nap "megismétlése" után szünetet rendelt el a tanácsvezető bíró, majd folytatódik Antal Attila csütörtöki tárgyalási napra tervezett kihallgatása. A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.