A közmunkások védelmét szükségesnek tartják

Szakszervezeti belvita Nyakóék miatt

A közmunkások védelmét szükségesnek tartják, ugyanakkor a Liga és a Munkástanácsok elutasítja, hogy számukra az MSZP alapított szakszervezetet. A Liga szerint azzal, hogy befogadta a Közmunkások Szakszervezetét, az MSZOSZ újra bizonyította: nem tud elszakadni az MSZP-től.

2012.09.26 08:25HavariaPress

A Munkástanácsok elnöke pedig úgy véli, a szakszervezeti struktúra a közmunkások esetében nem teszi lehetővé a hagyományos érdekképviseletet, így a szocialistáknak más céljaik lehetnek velük - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.
Éles hangú közleményben szólította fel a Liga Szakszervezetek a Magyar Szakszervezetek
Országos Szövetségét (MSZOSZ), hogy határolódjon el a Közmunkások Szakszervezetétől, az MSZP-t pedig arra, hogy ,,ne bújjon szakszervezeti báránybőrbe, és mielőtt az éhező munkavállalók menetének élére állna, olvasgassa vissza saját nyilatkozatait és törvényeit a 2007-2010-es évekből".

A Magyar Nemzetnek Gaskó István óriási hibának nevezte, hogy az MSZOSZ székházába fogadta a szocialista politikusok, így például Nyakó István által alapított és vezetett érdekképviseletet.

A magyar szakszervezeti mozgalomnak az utóbbi húsz évben a legnagyobb károkat az okozta, hogy egyesek nyíltan vagy a háttérben, de beálltak egy párt mögé. Tettével az MSZOSZ újra bizonyította, hogy nem tud elszakadni az MSZP-től, és részt vesz a játszmában - mondta a Liga elnöke. Gaskó emlékeztetett arra, hogy Nyakó István még a kormányzó szocialista párt szóvivőjeként azzal támadta az egészségbiztosítás tervezett privatizációja ellen sztrájkoló szakszervezeteket - így a Ligát is -, hogy azt politikai indíttatásból teszik.

,,A résztvevőket becsapják, amikor elhallgatják előlük, hogy amit a radikális jobboldalon éhséglázadásnak próbálnak beállítani, az egyszerűen Orbán Viktor hatalmi harca új köntösbe bújtatva" - nyilatkozta akkor Nyakó István, aki manapság újabb ,,éhségmenet" szervezését vetette fel.

Ami nyolc éven át olyan visszataszító és elfogadhatatlan volt az MSZP-nek, az most egyszerre jó ötletnek tűnik. Akik éhsége és bére mit sem számított egykor, azok most az ő embereik - mondta Gaskó István. Szerinte a közmunkások érdekeit valóban meg kellene védeni, de nem azoknak, akik kormányzásuk során ugyanúgy lesajnálták őket, mint a jelenlegi kormány teszi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.