Fennáll a szökés veszélye

Biszku Béla házi őrizetbe került

Házi őrizetbe került Biszku Béla, miután a Fővárosi Törvényszék a korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat szigorúbb kényszerintézkedésre változtatta.

2012.09.21 15:33HavariaPress

Az indoklás szerint tartani lehet - az 1956-os forradalom utáni megtorlásokkal kapcsolatban - több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntettel meggyanúsított egykori belügyminiszter szökésétől, elrejtőzésétől - értesült a HavariaPress. A Fővárosi Törvényszék az ügyészi indítványt megalapozottnak találva szigorított a Budai Központi Kerületi Bíróság által szeptember 10-én elrendelt kényszerintézkedése: a lakhelyelhagyási tilalmat házi őrizetre változtatta a törvényszék. 

A másodfokon eljáró bíróság végzése szerint helyesen állapította meg a kerületi bíróság, hogy Biszku Bélával szemben fennáll a több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett alapos gyanúja. A törvényszék ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy - figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére - a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele, folyamatos ellenőrzése a lakhelyelhagyási tilalom keretében nem, csak házi őrizettel biztosítható. A bíróság szerint csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy a 91 éves gyanúsított a hatóság elől ne rejtőzzön el, ne távozzon ismeretlen helyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.