Újabb Hunvald-per

Zuglói MSZP-s képviselő lemondását követelte a Budapesti Fidelitas

Kovács-Csincsák László zuglói szocialista képviselő lemondását követelte a Budapesti Fidelitas a XIV. kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén, az újabb Hunvald-perrel összefüggésben.

2012.09.20 11:04MTI

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán kezdték tárgyalni a Hunvald-ügy zuglói szálát, az első tárgyalási napon Hunvald György korábbi erzsébetvárosi szocialista polgármester és Weinek Leonárd volt zuglói szabad demokrata polgármester is tagadta bűnösségét. A vádirat szerint a két volt polgármester összesen ötvenmilliós kárt okozó hűtlen kezelést követett el fiktív tanácsadói szerződésekkel 2007-ben és 2008-ban.

A Fidelitas több tucatnyi tagja azért tiltakozott, mert a képviselő-testület egyik szocialista tagját, Kovács-Csincsák Lászlót a Központi Nyomozó főügyészség az ügy kapcsán bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja. A szervezet az ülésen ismertette, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat 2007-től havi rendszerességgel 400 ezer forintot, összességében 5,2 millió forintot fizetett ki a zuglói politikusnak közbiztonsági tanácsokért, érdemi munkavégzés azonban a vád szerint nem volt.

A Fidesz kerületi ifjúsági szervezete petícióban követelte a képviselő lemondását, arra hivatkozva, hogy méltatlanná vált a közéleti szerepvállalásra. Kovács-Csincsák László felszólalásában úgy reagált: meg fogja fontolni a petíció tartalmát, ugyanakkor arra kérte a képviselő-testületet, hogy az ártatlanság vélelme jegyében álljanak ki mellette, amíg az ügy le nem zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.