Kivonultak az ülésről

Az MSZP szerint nincs jogalapja a Malév-bizottság működésének

Kivonultak az MSZP-s képviselők a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, illetve a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló bizottság szerdai üléséről, mert megítélésük szerint a testület további működésének nincs jogalapja.

2012.09.19 10:54MTI

Józsa István frakcióvezető-helyettes újságíróknak elmondta: a testület fél évre szóló mandátuma szeptember 10-én lejárt, bár a határidőig nem készítette el jelentését. Szerinte a testület elnöke, a fideszes Varga István így jogtalanul hívta össze a bizottság ülését szerdára, emiatt a szocialisták a házbizottsághoz fordulnak. 

Az MSZP-s politikus azt is kifogásolta, hogy a bizottság az elmúlt hónapokban csak a 2002 és 2010 közötti kormányzati döntéseket vizsgálta, noha álláspontja szerint a Malév idén februári csődje a Fidesz-kormány felelőssége. A parlament kedden tárgyalt a vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbításáról az év végéig, de még nem döntött róla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.