Utódok

Átvette kinevezését az Emmi két új helyettes államtitkára

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) két új, a család- és esélyteremtési politikáért, valamint a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden vette át kinevezését Balog Zoltán minisztertől.

2012.09.18 21:18MTI

A miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkári posztra Maruzsa Zoltánt nevezte ki, míg a család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár Fülöp Attila lett. Kinevezési okmányaikat kedden vették át a minisztertől.

Az Emmi közleménye szerint Maruzsa Zoltán történelem és német szakon végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, 2003-tól egyetemi oktatóként dolgozik. PhD-fokozatát 2005-ben szerezte meg, 2008-tól az ELTE Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszék egyetemi adjunktusa.

Fülöp Attila informatikus, közgazdász, diplomáit a Budapesti Műszaki Főiskolán és a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemen szerezte, majd informatikai és pénzügyi területen dolgozott. Kinevezése előtt az Emmi Szociális-, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnökeként dolgozott.

A felsőoktatási helyettes államtitkári poszton Maruzsa Zoltán Kis Norbertet követi. Fülöp Attila Bernáth Ildikó korábbi fogyatékosságügyi miniszteri biztos utódja lett. Az Emmi módosított szervezeti és működési szabályzata szerint a család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár irányítja egyebek mellett a fogyatékosságügyi és az esélyegyenlőségi főosztály vezetőjének tevékenységét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.