Részt vesz a Nemzetközi Irányító Csoport ülésén

Németh Zsolt a koszovói Pristinába látogat

Látogatást tesz a koszovói Pristinában Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára jövő hétfőn.

2012.09.07 14:08MTI

A közlemény szerint az államtitkár részt vesz egyebek mellett az Ahtisaari-terv végrehajtását segítő Nemzetközi Irányító Csoport záróülésén, valamint a koszovói parlament ünnepélyes ülésén is.

(Martti Ahtisaari finn diplomata vezetése alatt, az ENSZ megbízására kidolgoztak egy tervet, amely a túlnyomó többségében albánok lakta Koszovó nemzetközi felügyelet alatti függetlenségét irányozta elő.)

A kétnapos látogatás alatt az államtitkár felszólal egy, a koszovói külügyminisztérium által szervezett konferencián és megbeszéléseket folytat koszovói vezetőkkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.