Felfüggesztette a pályázatot az NFM

Drága a fűtés, kevés lett a pénz

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató alprogramjára beérkezett összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a beérkezett pályázatok feldolgozásáig pénteken délben felfüggesztette a pályázatot.

2012.09.07 13:36MTI

A felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatokat még feldolgozzák - közölte az NFM.

A konstrukcióra augusztus 27-től lehetett pályázatot benyújtani, a keret 864,4 millió forint.

A tárca tájékoztatása szerint az elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére, telepítésére fordítható.

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a támogatott háztartások rezsiköltségeinek, illetve energiafogyasztásának csökkentését. A program megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit, a fejlesztések pedig hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez - közölte a minisztérium.

Az előzetes becslések szerint a pályázatoktól függően 1.200-2.100 között lehet a támogatottak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.