A felajánlók nincsenek kevesebben

Csökkent az egyszázalékos adófelajánlás összege

Húsz százalékkal csökkent az egyszázalékos adófelajánlás összege idén az előző évhez képest.

2012.09.06 13:17MTI

A felajánlók száma viszont nem lett kevesebb - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi rendes ülése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Úgy fogalmazott, ebből látszik, hogy az adóügyi változások eléggé érzékenyen érintik az egyházakat is. Az inflációra vonatkozó adatot utólag csökkentették, ezért a járadékalapból - amelyet az infláció alapján számítanak ki - érkező összeg is csökkent, ami az év utolsó szakaszában jelentős bevételkiesést jelent majd - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.