Ajkai iskolaátadás

Veszprémi kormányhivatal: szakmai döntés született

Szakmai döntés született az ajkai iskola ügyében a Veszprém Megyei Kormányhivatal részéről.

2012.08.31 10:37MTI

Kálóczi Beáta, a hivatal sajtófőnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a Veszprémi Törvényszék csütörtöki ítéletével hatályon kívül helyezte az ajkai képviselő-testület két határozatát, amelyben az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium fenntartói jogának a Hit Gyülekezete részére történő átadásáról döntöttek.

A sajtófőnök az előzményeket ismertetve felidézte: a kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárás keretében megállapította, hogy a képviselő-testület két határozata törvénysértő, ezért júniusban felhívta a testületet a határozatok visszavonására, de az ezt nem tette meg.

Hozzátette: a határozatok felülvizsgálata iránt indított perben a bíróság elfogadta a kormányhivatal álláspontját, miszerint ha a közoktatási intézmény fenntartói jogát nem költségvetési szerv, hanem egyház részére adják át, a törvény szerint május utolsó munkanapjáig az intézmény megszüntetéséről is dönteni kell. Ez pedig nem történt meg - közölte a sajtófőnök.

Megjegyezte, a Veszprémi Törvényszék csütörtöki ítélete jogerős, a kormányhivatal a bíróság ítéletét tiszteletben tartja.

Kálóczi Beáta hangsúlyozta: a kormányhivatal az ügyben szakmai döntést hozott, amelyet a bíróság elfogadott, a sajtóban megjelent közleményekkel és egyéb kommentárokkal nem kívánnak foglalkozni.

Az ajkai iskola szeptembertől továbbra is önkormányzati fenntartásban működik tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.