500 fős leépítés

Tüntetést tart az Egészségügyi Holdingnál bejelentett leépítések ellen az MSZP

Néma demonstrációval tiltakozik szerdán a szabolcsi Egészségügyi Holding (EH) Zrt.-nél bejelentett létszámleépítés ellen az MSZP.

2012.08.28 12:36MTI

Halmi József szocialista politikus felháborodását fejezte ki a holdingnál hétfőn bejelentett több mint ötszáz fős létszámleépítés és a korábban ismertté vált kórházösszevonás miatt. Halmi József azt mondta: a tervezett intézkedések negatívan érintik az amúgy is magas munkanélküliséggel sújtott megye lakosságát, az elbocsátásokkal pedig további ötszáz ember és azok családja válik a munkanélküliség áldozatává. 

Az MSZP megyei szervezete ezért szerdán demonstrációt szervez a holding összes tagkórháza elé, ahol beszédek megtartása nélkül, némán tiltakoznak majd az elbocsátás ellen - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy a tüntetést egyben a fideszes vezetőknek is szánják azzal az üzenettel, hogy "itt az idő két év után dolgozni." 

Az MSZP mellett a Jobbik is demonstrál kórházügyben: a kisebbik ellenzéki párt megyei szervezete a mátészalkai és fehérgyarmati gyógyintézmények ésszerűtlen átszervezése ellen tiltakozik csütörtökön a két szatmári városban. 

A négy kórházat működtető Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy összesen 541, a társaságnál a háttérszolgáltatásban tevékenykedő dolgozójától válik meg. A leépítés gyógyító munkát végző dolgozót nem érint, a tagvállalatoknál a háttérszolgáltatási (élelmezés, kontrolling, informatika) feladatokat ellátó munkatársak nagy részét azonban elbocsátja a társaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.