A velük lévő egyik szír túsz menedékjogot kér

Hétfőn érkeznek haza a Szíriában kiszabadult magyar túszok

A két hete Szíriában elrabolt és szombaton a helyi kormányerők által kiszabadított magyarok hétfőn érkeznek haza - tudta meg a Magyar Nemzet. A velük együtt túszul ejtett egyik szír egyelőre hazájában marad, de információk szerint menedékjogot kér Magyarország damaszkuszi nagykövetségén.

2012.08.27 07:52HavariaPress

Hétfőn délelőtt hazaérkezik az a három magyar férfi, akit három arabbal együtt raboltak el két hete ismeretlenek Szíriában. A túszokat szombat hajnalban szabadították ki fogságukból a szíriai kormányhadsereg katonái - tudta meg a Magyar Nemzet. Tegnap még nem lehetett tudni, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) szakemberei részt vesznek-e az érintettek hazaszállításában. A három arab közül két szír férfi Magyarországon él hivatalosan, információink szerint ők napokon belül szintén hazánkba érkeznek.

A harmadik arab tíz évig élt Budapesten, itt végezte el az egyetemet, majd családjával visszatelepült Szíriába. Nekik nincs magyarországi tartózkodási engedélyük, így a jelenlegi kaotikus szíriai belpolitikai helyzetben életük veszélyben van. A lap információi szerint Ibrahim Hasszán ma felkeresi hazánk damaszkuszi nagykövetségét, s vélhetőleg menedékjogot kér maga és családja számára.

Hajdu újságírók előtt nem kommentálta azokat a sajtóhíreket, hogy a foglyok megszöktek volna. A főigazgató úgy fogalmazott: meglehetősen széles összefogás és több társszerv munkája van abban, hogy végre tudták hajtani a sikeres műveletet. Tájékoztatása szerint a magyarok jól vannak, Szíriából való hazahozataluk előre kidolgozott protokoll szerint történik, s az akcióban várhatóan hírzárlatot rendelnek el arról, hogy három honfitársunk épp hol tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.