30 fokot is mérhet ma a hőmérő!

Kánikulai hét előtt állunk

Ma a sok napsütést csak átmeneti felhősödés zavarja, csapadék nem várható. A déli, délnyugati országrészben már közelítjük a 30 fokot. Északkeleten számíthatunk frissebb időre. A folytatásban a hét többi napjain az ország nagy részén 30 fokos hőség várható.

2008.05.26 07:47ICI

Hétfőn tovább melegszik az idő. A többórás napsütést átmeneti felhősödések zavarhatják, de csapadék nem várható. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 30 fok között alakul. Melegfronti hatás érvényesül. Bátran szervezhetünk egész napos szabadtéri programokat a száraz, meleg időben. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között magas értéket ér el.

Az erős párolgás miatt a gyep és a kapásnövények általában öntözésre szorulnak. Egész nap nyáriasan öltözhetünk. Világos, természetes anyagú ruhák ajánlottak. A fejünket is védjük a tűző naptól!

A közlekedőket időnként az erős napsugárzás zavarhatja. Általában száraz utakra, kedvező feltételekre számíthatunk. A gépjárművek utastere erősen felhevül.

Kedden a kissé felhős ég mellett többórás napsütésre és nyári hőségre készülhetünk, csak északkeleten fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A mérsékelt szélben már 27, 33 fokig melegszik a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.