Cellatársa is van már

Különleges intézkedések mellett őrzik P. Tamást

Jogerősen elítéltek számára fenntartott körletben, különleges biztonsági intézkedések mellett őrzik P. Tamást a Csillag börtönben, a férfi ugyanakkor társat kapott zárkájában.

2012.08.23 07:39HavariaPress

A rendőrség egyelőre nem mutatta be P. Tamásnak és védőjének azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján három, a kilencvenes években elkövetett leszámolás ügyében felbujtással gyanúsítják - írja a Magyar Nemzet. P. Tamást a legszigorúbb fegyházkörülmények között, a jogerősen elítéltek számára fenntartott körletben őrzik a szegedi Csillag börtönben. Az előzetesben lévő vállalkozót sétára is olyan helyre viszik a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyet az épületen belül is szögesdrót vesz körbe. 

A kilencvenes évek leszámolásai közül eddig három ügyben felbujtással gyanúsított P. Tamás ugyanakkor zárkájában társat kapott egy szegedi férfi személyében. Egyelőre nem tudni, hogy ez miképp vág egybe a fenti biztonsági intézkedésekkel. P. Tamás számláján megbízóként az 1998-as, négy áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás, Prisztás József két évvel korábbi megölése, illetve a Seres Zoltán és egy üzlettársa életét kioltó, 1999 áprilisában elkövetett merénylet szerepel.
 
Utóbbi ügyben a múlt héten került előzetesbe Bíró László, aki az említett ügyeket vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint sofőrje volt annak a motorkerékpárnak, amellyel a bérgyilkosok a tahitótfalui helyszínre érkeztek. P. Tamás tagadja, hogy köze lenne az említett ügyekhez, és nem tett vallomást azokban. Hasonlóan nem ismeri el érintettségét Bíró sem. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, az NNI egy olyan teória mentén vizsgálódik, amelyben a Bíró mögött ülő lövész a tíz éve Tárnokról családjával együtt nyomtalanul eltűnt Radics Attila volt. Bíró László rendőrségi kihallgatásán a legtöbb kérdést Radics Attiláról tették fel neki a nyomozók, a férfi viszont úgy nyilatkozott, hogy csak felületesen ismerték egymást, eltűnésének körülményeiről, sorsáról semmit nem tud.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.